YATACAK YERLERİ YOK!
23.7.2021 16:02:00

Kurban Bayramı tatilinde adeta akın edilen turizm cenneti Marmaris’te, tatilciler yatacak yer bulamadı

Rezervasyon uyarıları dikkate alınmadı, talep patlaması yaşandı. Hal böyle olunca tatilciler, plajlarda, kamyon kasalarında ve arabalarda uyudu. Ortaya çıkan manzara mülteci kamplarını andırdı

MİKAİL ZEYBEK

Kurban Bayramı tatilinde turizmin gözde kenti Muğla’ya, yerli yabancı turistler adeta akın etti. Nüfusunun kat ve kat fazlasını ağırlayan tatil cennetinde, sahiller, turizm tesisleri doldu taştı, adım atacak yer kalmadı. Bayram tatili süresinde her gün tatilci akını devam etti. Trafik felç oldu, kısa mesafelerde ilerlemek saatler sürdü. Trafik yoğunluğu yüzünden bazı tatilciler, sahillere ulaşmak için kilometrelerce yolu yürüyerek gitti. Turizm tesisleri ve mavi turlarda patlama yaşandı, boş yer kalmadı. Hal böyle olunca, dünyanın incisi Marmaris’te tatilciler yatacak yer bulamadı. Plajlarda, kamyon kasalarında ve arabalarında uyumak zorunda kaldı. Ortaya çıkan manzara, mülteci kamplarını andırdı. Yöre halkı bu tabloya isyan etti. Belediyeler bütün izinleri kaldırdı. Ekipler, gece gündüz teyakkuz halindeydi.

REZERVASYON UYARILARI DİKKATE ALINMADI

Talep patlaması yaşanan kentlerde, yoğunluk yüzünden istenmeyen manzaralar ortaya çıktı. Sektör temsilcileri ve belediye başkanlarının rezervasyon uyarıları dikkate alınmadı. Tesisler, mavi turlar ve umumi hizmetler ve denetimler yetersiz kaldı. Kamp alanları doldu taştı, bazı sahiller otoparka döndü. Tatilcilerin, arkalarında bıraktıkları ve neden oldukları hoş olmayan görüntüler, yöre halkı isyan etti.


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.