TÜRKİYE 33.SÜ MUĞLA’DAN
28.7.2021 15:45:00

Muğlalı üniversite adayı Can Deniz Kutucuoğlu, Türkiye 33.’sü oldu.

Gurur kaynağı olan Kutucuoğlu başarısını, “Çalışarak her şeyin elde edilebileceğini anladım. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesindeki ‘muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ sözünü felsefe edindim” şeklinde anlattı.

MİKAİL ZEYBEK

Üniversite adaylarının heyecanla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)  sonuçları açıklandı. Buna göre Muğla 75. Yıl Fen Lisesi ve Muğla Final VİP Özel Öğretim Kursu öğrencisi Can Deniz Kutucuoğlu, Türkiye 33.’sü olarak gurur kaynağı oldu. Can Deniz Kutucuoğlu’nun başarısından dolayı Muğla Final Okullarında kutlama programı düzenlendi. Programa, Can Deniz Kutucuoğlu ve ailesi, Muğla Final VİP Özel Öğretim Kursu öğretim kadrosu, Muğla Final Okulları Kurucu Müdürü Ali Çoşkun katıldı. YKS Türkiye 33.’sü Kutucuoğlu’na, altın ve çiçek takdim edildi.

GURUR KAYNAĞIMIZ OLDU

 

Başarısından dolayı Kutucuoğlu’nu tebrik eden Ali Çoşkun, “Final eğitim kurumları olarak Türkiye birinciliğini Adana eğitim kurumumuz öğrencisiyle geleneği sürdürdük: Muğla final olarak 165 öğrencimizi YKS’ye hazırladık. Can Deniz Kutucuoğlu Türkiye 33.’sü olarak hepimizi gururlandırdı. Koronavirüs döneminde zorlu eğitim öğrenim sürecinde, Can Deniz, çabaladı eminim bunu üniversite hayatında da sürdürecek. Bu başarı, azmi, çok çalışması, istekli olmasından, kendisinin ve ailesinin gayretinden doğdu. Kendisinden sonraki nesillere ilham kaynağı olacak. Bugün de biz Can Deniz’in başarısından dolayı mutluluğunu ve sevincini paylaşmak istedik. Böyle şeyler paylaştıkça güzeldir. Öğretmenleri ailesini emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum.” dedi.

TIP FAKÜLTESİNİ DÜŞÜNÜYORUM

Türkiye 33.’sü Kutucuoğlu, başarısının hikayesini şöyle özetledi: “Çok zorlu bir süreçti. Çok emek sarf ederek güzel bir sonuç aldım. Bu kadarını beklemiyordum. Çalışarak her şeyin elde edilebileceğini anladım. Atatürk’ün Gençliğe Hitabesindeki ‘muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ sözünü felsefe edindim. Başarımda katkı sağlayan herkese teşekkür ederim çok güzel bir duygu. Öncelikle tıp fakültesini düşünüyorum. Üniversiteleri inceleyeceğim hedeflerime uyan okulu tercih edeceğim.”


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.