TURİZMDE REZERVASYON PATLAMASI
8.7.2021 11:03:00

Aşılamada Türkiye birincisi olması, uçuş yasaklarının kalkması, normalleşme kararları ve yaklaşan Kurban Bayramından dolayı, turizmin gözde kenti Muğla’da rezervasyon yoğunluğu yaşanıyor.

Aşılamada Türkiye birincisi olması, uçuş yasaklarının kalkması, normalleşme kararları ve yaklaşan Kurban Bayramından dolayı, turizmin gözde kenti Muğla’da rezervasyon yoğunluğu yaşanıyor. Sektör temsilcileri, turistik tesislerde iç ve dış pazardan rezervasyonlarda ciddi hareketlilik gözlendiğini, ‘mavi turlarda’ ise talep patlaması olduğunu belirtti

Mikail ZEYBEK-

Koronavirüs vakalarının düşmesi ve aşılama oranında Türkiye genelinde birinci sırada olması tatil cenneti Muğla’ya olan ilgiyi artırdı. Doğa harikası coğrafyasında her yıl milyonlarca turistin tatillerini geçirdiği ‘mavi yolculuğun kalbinde’, turizmde ciddi hareketlilik yaşandı. Normalleşme kararları, uçuş yasaklarının kalkması ve yaklaşan Kurban Bayramından dolayı, turistik tesislerde ve ‘mavi turlarda’ rezervasyon yoğunluğu gözlendi. Sektör temsilcileri, turistik tesislerde iç dış pazardan rezervasyonlarda ciddi hareketlilik olduğunu, mavi turlarda ise talep patlaması yaşandığını kaydetti. Hal böyle olunca, ‘mavi turlarda’, istisnalar hariç boş ticari yat kalmadığı ifade edildi, tur teknelerinin ise bayram öncesi ve süresince tamamen dolu olacağı bildirildi.

CİDDİ HAREKETLİLİK VAR

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Güney Ege Turistik Otelciler İşletmecileri Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, bölgedeki tesislerin bayrama hazır olduğunu söyledi. İç pazarda ciddi hareketlilik yaşandığını, uçuş yasaklarının da kalkmasının turizmi olumlu etkilediğinin altını çizen Bülent Bülbüloğlu, “Şuanda rezervasyonlar bayram için iyi gidiyor. İç ve dış pazarda ciddi hareketlilik var. Rusya, Almanya, Hollanda ve Fransa’nın uçuş yasaklarını kaldırması, bizim için önemli ve olumu yönde olan karardı. Turizmciler olarak sadece pandemi dönemi özelinde beklentilerimiz karşılandı. Tesisler de dolmaya başladı. Bayram öncesi ve süresince boş yer kalmayacağını tahmin ediyorum” diye konuştu.

MAVİ TURLAR DOLDU

İMEAK Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Başkanı Halil Bağlı, turizm sezonu boyunca mavi yolculuğun kalbinde en hareketli dönemin yaşandığını kaydetti. Turlarda ciddi talep patlaması yaşandığını vurgulayan Halil Bağlı şöyle konuştu: “Yeşilin mavinin her tonunu bünyesinde barındıran bölgemizde, mavi turlara ciddi bir ilgi var. En iyi dönemini geçiriyor diyebilirim. Bayram öncesi ve süresince istisnalar hariç boş teknemiz kalmadı. Tur teknelerinin de aynı yoğunluğu yaşayacağını düşünüyorum. Doğa harikası bölgemizde tatil yapmak isteyen misafirlerimiz özellikle rezervasyonlarda acele etmelerini tavsiye ederim”


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.