TAVUK BUFİ’YE EVDE BAKILIYOR
13.4.2022 23:46:00

Ula Kızılyakalı 27 yaşındaki Büşra Özderin, kümeste dışlanan tavuğuna evinde gözü gibi bakıyor. Ev yemekleri ile beslenen ve ‘Bufi’ adı verilen tavuk sahibinin peşinden bir dakika olsun ayrılmıyor.

Muğla’nın Ula ilçesi Kızılyaka mahallesinde yaşayan Büşra Özderin (27) yeni doğan tavukları kümeste dışlanınca evde bakmaya başladı. Bufi adını verdiği evcil tavuğuna gözü gibi bakan Özderin, “sürekli benimle birlikte, ev yemekleri ile besleniyor” dedi.

Evcil tavuğunu elleri ile besleyen Özderin, Bufi’nin evin içerisinde tavuktan ziyade kuş gibi olduğunu belirtti. 

5 ay önce eve aldığı tavuğunu günlük yaşantısının büyük bölümünde yanından ayırmayan Özderin, “Bufi’yi ilerleyen süreçte kümese yeniden alıştırmaya çalışabiliriz” dedi.

EV YEMEKLERİ YİYOR

Özderin, “Tavuğumuz 12 Kasım 2021 tarihinde yumurtadan çıktı. Kümeste tavuklar ve hindiler yavru kabullenmedi ve sürekli tekmelediler. Biz de ölmesin diye eve aldık. O günden beri bizimle yaşıyor. Şuan ev tavuğu. Sürekli dışarıda içeride benimle birlikte. Ev yemekleri yiyor. Görenler ilk olarak çok şaşırıyor. ‘Evin içinde tavuk mu bakılır?’ diyorlar. Ama tavuktan ziyade kuş gibi oldu. Gerçekten çok evcil. Tam anlamıyla elimizde büyüdü. Tavuğumuzun adı Bufi. Onunla yaşamayı çok seviyoruz” dedi.

 


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.