MUHTAR ÖZTÜRK:	 “BAŞKAN AKBULUT, SİYASETÇİLİK OYNAMASIN”
17.12.2021 17:21:00

Menteşe ilçesine bağlı Paşapınarı Mahallesi’nde tarlalara su getirmek için kazılan yolda düzenleme çalışmasının tamamlanmamasına ilişkin konuşan Gelecek Partisi Menteşe İlçe Başkanı Taner Akbulut’a Mahalle Muhtarı Mehmet Öztürk cevap verdi.

 

NEVAL ARSLAN - Gelecek Partisi Menteşe İlçe Başkanı Taner Akbulut, Muğla’nın Merkez ilçesi Menteşe’de yayın yapan yerel bir gazeteye, Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Paşapınarı Mahallesi’nde, tarlalara su getirmek için kazılan ve henüz düzenleme çalışmasının devam ettiği yol ile ilgili, vatandaşların seslerini hiçbir yetkiliye duyuramadıklarını, Mahalle Muhtarı Mehmet Öztürk’ün de köylüyü oyaladığını söylemişti. Muhtar Öztürk ise, “İki buçuk yıldır muhtarlık yapıyorum, 20 yıllık siyasetçiyim. Kimse bana siyasetçilik oynamasın. Gerekli tüm belgeler elimde mevcut, konuyu yakinen takip ediyorum. Bu bir devlet yatırımıdır. Muğla Valiliği, Kaymakamlığı, gerek ilçe belediyesi gerekse büyükşehir belediyesinin bilgisi vardır.” diye cevap verdi.

Menteşe ilçesine bağlı Paşapınarı Mahallesi’nde tarlalara su getirmek için kazılan yolda düzenleme çalışmasının tamamlanmamasına ilişkin konuşan Gelecek Partisi Menteşe İlçe Başkanı Taner Akbulut’a Mahalle Muhtarı Mehmet Öztürk cevap verdi.

Öztürk, “Bu çalışma DSİ 21.Bölge Müdürlüğü – Aydın’a aittir. Gerekli kurumlardan izinler alınmış, onaylar verilmiştir. Bu bir devlet yatırımıdır. Burada muhtarlık olarak yapabileceğimiz bir şey yok. Muğla Valiliği, Kaymakamlığı, gerek ilçe belediyesi gerekse büyükşehir belediyesinin bilgisi vardır.” dedi.

Gelecek Partisi Menteşe İlçe Başkanı Taner Akbulut, Muğla’nın Merkez ilçesi Menteşe’de yayın yapan yerel bir gazeteye yol çalışması hakkında konuştu.

Akbulut: “Burada vatandaşların 6 aydan beri ne araçla ne de yaya olarak yolları yok. Yolun Aydın Devlet Su İşleri tarafından bayır arazilerine su bağlamak adına kazıldığını ve bu kazımın özel bir firma tarafından yapıldığını söylüyorlar. Bu olay yazın gerçekleşti ve sonrada yol eski haline getirilmedi. O günden bugüne ise hiç bir yetkili kurum bu duruma müdahale etmedi. Köy muhtarımız Mehmet Öztürk’ün ise görevini yerine getirmediğini ve köylüyü oyaladığının farkına vardık. Devlet Su İşleri yetkililerine ulaştığımızda burayı Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağını beyan ettiler. Fakat Muğla Büyükşehir Belediye yetkilileri de, bu durumdan haberlerinin olmadığını, kendilerinden herhangi bir talep de bulunulmadığını beyan ettiler. Bu yolda araçlar bile gidemeyecek halde. Mevcut olan yol, 1 buçuk kilometre. Fakat yolun tamamına yine belediye araçları toprak dökerek, çukur su birikimi olan yerleri kapatmaya çalıştılar. Fakat bu toprak ile kapatma da, yolda büyük çamurlar ve bataklıklara sebep oldu. Köyde yaşayan halkın tamamında ulaşım aracı yok. Vatandaşlarımız ve öğrencilerimizin yaya olarak kullandığı bu yolun yürümesi güç. Mahalle halkının zor durumda olduklarını biliyoruz ve görüyoruz.” ifadelerine yer vermişti.

“YAPILAN İŞ KAMUYA AİT BİR HİZMETTİR”

Akbulut’un söylemleri üzerine açıklamalarda bulunan Mahalle Muhtarı Mehmet Öztürk, “Koltukta oturmakla olmuyor bu işler demişler. Öncelikle herkes bilir ki masa başında oturarak muhtarlık yapan biri değilim. İki buçuk yıldır muhtarlık yapıyorum ve 20 yıllık siyasetçiyim. Başkan Akbulut, siyasetçilik yapmasın.  Bu konuyu yakından takip ediyorum. Ayrıca Menteşe Belediyesi ve Muğla Valiliği’nin de bu konuya ilişkin bilgisi var. Bu çalışmaya kimse müdahale edemez, çünkü yapılan iş kamuya ait bir hizmettir.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Muhtar Öztürk;

“Önce Devlet Su İşleri tarafından kazı çalışması başladı. Bayır Barajına ait 21. Bölge Kapalı Su Sulama Sitemi Bitirme Nitrat Çalışması kapsamında sayaç takılması için çalışma yapıldı. Kazı çalışması özel bir firma tarafından yapıldı. Sonrasında bu çalışmaların akabinde gerek Menteşe Belediyesinin gerekse Büyükşehir Belediyesi Karayollarının vs. daha birçok kuruma yazılı bir beyan olarak 9 Haziran 2021 tarihinde Devlet su işleri tarafından dilekçe olarak beyan edildi. Çalışmanın ardından yolun yapımı ise Menteşe Belediyesi’ne ait. Menteşe Beledisi de geldi ve buradaki çalışmalara baktı. Çalışma yapılır ve akabinde yol örtülse bile yolun yapım çalışması ilçe belediyesine aittir.  24 Ekim tarihlerinde başlayan çalışma bitti,  şimdi yolun oturması bekleniyor. Yolun çökme tehlikesi var, yerdeki hafriyatları aynı yere gömdüler. Yol yapım mevsiminde asfalt ya da parke taşı çalışması Menteşe Belediyesi tarafından yapılacak.

“YOL YAPIMI SÖZ KONUSU DEĞİL”

“Çalışma bitmeden önce bu konu DSİ’ye aktarıldı. Çalışmanın bitmesine uzun bir süre var. Benim mahallemdeki 800 metrelik bir alan bize ait. Suyu tarlaya aktarılması için bu çalışmanın olması gerekiyordu. Açtıkları yolu da kapattılar ama düzenleme çalışması için hava şartlarının da uygun olması gerekiyor. Bu yolun yapımı yaz mevsimini bekleyebilir bu olay şuanda yapılması söz konusu değil. Yoksa Menteşe Belediyesi sorumluluğunu unutacak bir ilçe belediyesi değil. Bu konuya ilişkin Muğla Valiliği’ne ve Menteşe Kaymakamlığı’na resmi bir dilekçe ile beyanda bulunuldu.”

“BİZ RESMİ MÜHÜR İLE ÇALIŞIRIZ”

Çalışmanın devlet yatırımı olduğunu tekrardan hatırlatan Muhtar Öztürk, “Yani herkesin kendi kafasına göre burada bana yönelik “Boş oturuyor, çalışmıyor laflarına gülüyorum. Biz resmiyette resmi mühürle çalışırız. İlgili konuları yetkililere aktarırız, ötesi muhtarlığın haddi değil.” dedi.

Kendisine taş atmaya çalışıldığını dile getiren Muhtar Öztürk, “Her gün belediyeyle çalışırım, konuları iletirim. Belediyede gelir konu ne ise, hakkında ne yapılması gerekiyorsa yapar, mağduriyeti gidermeye çalışır. Taner Başkan bana bir gazeteci arkadaşımızı çağıracağını söyledi elbette ama bu haberi yapan gazeteci arkadaşımızın da beni aramasını beklerdim. ” şeklinde konuştu. 

KAYNAK: MUĞLA POSTASI - NEVAL ARSLAN

 


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.