MAHKUMLARIN CORONAVİRÜS TESTLERİ POZİTİF ÇIKTI
27.12.2021 10:55:00

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 34 hükümlünün bulunduğu koğuşta 11 kişinin coronavirüs olduğunu söyledi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda 30 kişilik bir koğuşta Kovid-19 testi pozitif çıkan bazı mahkumların hastalığı ağır atlattıklarına yönelik yapılan sosyal medya paylaşımlarının ardından yazılı açıklama yaptı. Başsavcı Yağcı, 34 kişilik koğuşta 11 kişinin coronavirüs testinin pozitif çıktığını, ancak durumlarının ağır olmadığını ve semptom dahi göstermediklerini söyledi.

Yağcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Sosyal medyada yapılan bir kısım paylaşımlarda; Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, 30 kişilik bir koğuşta bazı mahkumların  Covit testlerinin pozitif olduğu, Covitli hastaların bir kısmının  hastalığı ağır geçiriyor olabileceği yönündeki iddialar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca basın açıklaması yapılması zarureti hasıl olmuştur. Sözkonusu koğuşta 34 hükümlü ve tutuklu bulunmakta olup 11 kişinin testi pozitiftir.  Ancak hiç birinin durumu ağır değildir. Hatta semptom dahi göstermedikleri görülmüştür. Kurumda 24 saat hazır tutulan sağlık görevlileri ile bu kisilerin takip ve kontrolleri düzenli olarak yapılmaktadır. İhtiyaca göre ilaç ve vitamin takviyesi de verilmektedir. Koğuştaki hükümlü ve tutuklulardan kendi iradesiyle aşı olmayan 1 hükümlü hariç geriye kalanların tamamı aşılıdır. Ceza İnfaz kurumlarımızda pandemi tedbirleri en üst seviyede ve titizlikle uygulanmaya devam edilmektedir. Halihazırda ağır durumda hiçbir Covid-19 hastası bulunmamaktadır.”


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.