KURBAN KESİM ÜCRETLERİNE TEPKİ
21.7.2021 13:00:00

Muğla’da Kurban Bayramında, kurban kesim ücretleri vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Muğla’da Kurban Bayramında, kurban kesim ücretleri vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. Vatandaşlar, Muğla Büyükşehir Belediyesi mezbahalarında İl Kurban Hizmetleri Komisyonunun kararı gereğince belirlenen ücretleri diğer şehirlerle karşılaştırarak yüksekliğinden yakındı.

MİKAİL ZEYBEK

Muğla’da Kurban Bayramında, vatandaşlar kurban kesim ücretlerinin yüksekliğinden yakındı. Kurban Bayramında, Muğla Büyükşehir Belediyesi mezbahalarında İl Kurban Hizmetleri Komisyonunun kararı gereğince, büyükbaş hayvanlar 500 TL, küçükbaşlar ise 130 TL’den kesiliyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin mezbaha ve kesim ünitelerinde Kurban Bayramı süresince veteriner hekimlerin kontrolünde ve randevu sistemi ile kurban kesim hizmeti veriliyor.

KESİM FİYATLARI KINIYORUZ

Sosyal medyadan tepkilerini dile getiren vatandaşlar, “Kesim fiyatlarını kınıyoruz. Muğla Büyükşehir Belediyesi ve İl komisyon kararını kınıyoruz. 3 tane ilden karşılaştırdık. Milleti bu kadar soymaya gerek yok. Sonra vay efendim vatandaşlarımız neden sokakta kesiyor keser tabi.” ifadelerini kullandı.

İZMİR’DEKİ FİYATLAR DAHA DÜŞÜK

İzmir’de, Kurban Bayramında halkın daha iyi ve sağlıklı ortamlarda kesim yapabilmesi amacıyla şehrin belli yerlerine kesim çadırları da kuruldu ve denetleniyor. İzmir genelindeki mezbahalarda bayramın birinci gününde büyükbaş 400, küçükbaş 135 TL’den kesiliyor. Bayramın birinci günü hariç diğer günlerinde ise büyükbaş 250, küçükbaş ise 85 TL’den kesim hizmeti veriliyor.

 


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.