HAYVANCILIĞA YÜZDE 50 DESTEK PROGRAMI AÇIKLANDI
9.7.2021 13:53:00

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Fethiye-Seydikemer İlçeleri Süt Üreticileri Birliğinin 2020 yılı Olağan Genel Kurulunda hayvancılık yetiştiricilerine, hayvancılığa yüzde 50 hibe desteğinin verileceği bilgisini verdi.

Fethiye-Seydikemer İlçeleri Süt Üreticileri Birliğinin 2020 yılı olağan genel kuruluna Seydikemer Belediye Başkan Vekili Zeynep Yalçınsoy, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, İl Müdür Yardımcıları Erizan Yılmaz ve Enver Aydın, Seydikemer Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş ve Mustafa Ali Türkan, Denizli Süt Üreticiler Birliği Başkanı ve Merkez Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Münir Altınbaş, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (FTSO) Osman Çıralı, Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürü Engin Maraşlı ve birlik üyeleri katıldı.

Divan Başkanlığını Denizli Süt Üreticiler Birliği Başkanı ve Merkez Birlik Yönetim Kurulu Üyesi Münir Altınbaş’ın yaptığı genel kurulda Turgut Tokmak ve yönetimi tekrar seçilerek güven tazeledi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak genel kurulda birlik üyelerine ve kooperatif başkanlarına yaptığı konuşmasında üretici birlikleri ve kooperatiflerin önemine ve gücüne değinerek, “Burada bir başarı hikâyesi var, üreten Seydikemer var. Birlik olarak ortaya koyduğunuz güç ortada. Bunda başkanı ve tabii bu gücü veren, birliğine sahip çıkan siz değerli üreticilerimizi kutluyorum. Üretici örgütü olmak zor iş. Fakat bundan başka çıkış noktası da yok. Bakanlığımızın 3. Tarım Şurasından çıkan sonuçta buna işaret ediyor. Siz varsanız biz varız. Bakanlığımızın siz değerli hayvan yetiştiricilerine % 50 hibe desteği var. Bunun bilgisini sizlerle paylaşmak istiyorum” dedi.

BAKANLIĞIMIZIN HAYVAN YETİŞTİRİCİLERİNE YÜZDE 50 HİBE DESTEĞİ VAR

Konuşmasına küresel iklim değişikliğinin getirdiği meteorolojik kuraklığın tarımsal üretime yansımalarını anlatan İl Müdürü Saylak, pandemiye rağmen üretime devam eden ve ekilmedik yer bırakmayan üreticiye teşekkür etti.   Ardından, “Bakanlığımızın siz değerli hayvan yetiştiricilerine yüzde 50 hibe desteği var. Bunun bilgisini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bakanlığımız “Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesi Programını açıkladı.  Yüzde 50 destek devletten, yüzde 50’si sizden olan program inşaat yapımı, çadır alımı ve makine-alet-ekipman alımını kapsıyor. Bu desteğin başvuru süresi 01-30 Temmuz 2021 tarihleri arasında olup; başvuruları İl Müdürlüğüne yapacaksınız. Hepinizi bekliyoruz. Birazdan İl Müdürlüğünden arkadaşlarımız sizlere ayrıntılı bilgi verecekler.” diye devam etti.

Ardından hayvancılığı geliştirmek üzerine yürütülen projelere değinen İl Müdürü Barış Saylak  hastalıktan ari işletme sayısını 34’ten 84 çıkardıklarını, 2023’te hedefin 300 işletme olduğunu söyledi. Buzağı ölümlerini önlemek için proje geliştirdiklerini ifade ederken, “Sağlıklı ve kaliteli damızlık yetiştirmeliyiz.” dedi.

BİRLİĞİMİZİ, DİRLİĞİMİZİ BOZMAYALIM

İl Müdürü Saylak konuşmasını “ Gadın Moola’da ekiplerimizle durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Birliğimizi, dirliğimizi bozmayalım. Pandeminin görünmeyen gerçek kahramanları her koşulda üreten sizlersiniz. Üreten elleriniz dert görmesin. Genel kurulunuz hayırlı olsun ve başarılarınız bereketli olsun.” sözleriyle tamamladı.


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.