ESNAFA YAPILAN BİR ZULÜMDÜR
13.7.2021 12:14:00

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ula Kızılağaç’taki bir esnafın reklam tabelalarını söktü. Esnaf Ateş, karayollarından her türlü iznini alarak, reklam tabelalarını Ula kavşağına belirli yerlere koyduğunu belirtti.

CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi, Ula Kızılağaç’taki bir esnafın reklam tabelalarını söktü. Esnaf Ateş, karayollarından her türlü iznini alarak, reklam tabelalarını Ula kavşağına belirli yerlere koyduğunu belirtti. Ateş, “Esnaflar iş yapması için reklam panoları çok önemli. Bu esnafa yapılan bir zulümdür. Maalesef Muğla Büyükşehir Belediyesi bizlere zulüm yapmıştır.”

MİKAİL ZEYBEK

Ula’da, Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından bir esnafın reklam panoları söküldü. Ayı yol üzerinde diğer tesislerin panoları dururken esnaf Nüvit Ateş, kendisinin her türlü izni almışken panolarının tebligat yapılmadan niye söküldüğüne anlam veremedi. Ula Kızılağaç Mahallesi girişinde Saklı Bahçe kahvaltı restoranı işleten Nüvit Ateş, işletmesinin reklam tabelasını almak koymak için karayollarına başvurdu. Karayolları esnaf Ateş’in reklam panolarının asılması için Muğla Büyükşehir Belediyesine yazı yazdı. Nüvit Ateş, Muğla Marmaris yolundaki kavşağa, karayollarının gösterdiği yerlere belirtilen ölçülerde 6 adet reklam panosunu astı.

KARAYOLLARINDAN İZİN BELGESİ ALDIM

Ateş, uzun süre duran reklam tabelalarını Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kendisine tebligat yapılmadan söküldüğünü belirtti. Ateş şöyle konuştu: “Bu tesissim yöresel kahvaltı hizmeti veriyorum. Burayı açalı 2 buçuk sene oldu. Ana yola 150 metre mesafedeyim. Benim anayolda reklam panolarım vardı. Küçük boyutlarda 6 adet reklam panoları bunlar. Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri reklam panolarımı yerinden sökerek, kırarak tahrip etmiştir. Kimsenin kırma yetkisi yoktur. Bu yasaya uygun bir hareket değildir. Bunun üzerine ben ilgililerin yanına gittim. Ama bana cevap verilmedi. Ben bu levhalarla ilgili daha önce karayollarından izin belgesi almıştım. Karayolları ekipleri bizzat gelerek panoları dikeceğim yerleri gösterdi. Ben de diktim. Yaklaşık 10 ay kaldı. Sonra ben mekânımdan ayrıldım. Daha sonra geri döndüğümde levhaların yerinde olmadığını gördüm. Ve kırıldığını gördüm.”

TEBLİGAT YAPMADILAR

Reklam panolarının kırılıp söküldüğünü görünce çeşitli yerlere başvurduğu ifade eden Ateş, “Bunun üzerine defalarca CHP Genel Merkezine mail atmama rağmen sayın Kılıçdaroğlu’na mesaj atmama rağmen bana dönmediler. Bu esnafa yapılan bir zulümdür. Hani CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dedi ki ‘ben insanların sorununa talibim oyuna talip değilim’ ama bana zulüm yapılıyor. Esnaflar iş yapması için reklam panoları çok önemli. Maalesef CHP bizlere zulüm yapmıştır. Bunun üzerine savcılığa başvurdum. Sanıyorum Muğla Valiliğinden ilgililer hakkında soruşturma izni istemiş. Zannediyorum soruşturma izni çıkmış. Ben Muğla Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerine sitem ettim. Dedim ki ‘benim levhalarımız niye kırıyorsun, kırma yetkin yok. Ve üstelik kırmadan önce bana yasal tebligat yapılması lazım’ bana yasal tebligat yapmadan bu zulmü bana yaptılar. Bu yüzden bana ihtar mektubu yazıldı, Cumhuriyet Başsavcılığından suç duyurusunda bulunmuşlar. Hakaretten dolayı. Ben kimseye hakaret etmedim. Sadece kızgınlığımı ifade ettim. Bizler esnaf olarak hizmet eden istihdam sağlayan kişileriz. Yani reklam bizim için çok önemli. Bu kadar masraf etmişiz. İstihdam sağlamamız lazım. Maalesef bizi engellediler.” dedi.


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.