Denizlili Firma Asansör Sektöründe Lider Olma Yolunda!
2.7.2021 10:11:00

Denizli’de 1957 yılında Almanya’da asansör üzerine mühendislik eğitimi alan İbrahim Salman tarafından kurulan Salman Asansörleri yıllar geçtikçe kalitesini ve vizyonunu üst seviyeye taşıdı.

 

Firma ilk kurulduğu yıllarda sadece Denizli ilinde hizmet verirken günümüzde ise tüm Türkiye’ye hizmet veriyor.

İnsanlığın gelişmesi ile dikey yapılan binaların yüksekliği ve derinliğinin artması ile insan ve yük taşınması zorlu bir süreç halini almıştı. Mühendisler bu sorunu Elevator adını verdiklerini Türkçesi ile Asansörleri icat ettiler. Asansör, dikey olarak yük ve insan taşımada kullanılan bir araç olarak insanlığın hizmetine sunuldu.

1950’li yıllarda mühendisliğin ileri seviye de olduğu Almanya, asansör sektöründe zirve konumunda bulunuyordu. İbrahim Salman asansör sektörünün geleceğini o yıllarda görmüş ve Türkiye için asansör sektörünü öğrenmeye karar vermişti. Eğitimi ve asansör mühendisliğini öğrenmek için Almanya’ya giden İbrahim Salman, Almanya’da geçirdiği 5 yıl süre zarfında asansör mühendisliği konusunda eğitimi tamamlayarak Türkiye’ye geri dönüş gerçekleştirmiştir.

 

Türkiye’de memleketi Denizli’de 1957 yılında Salman Asansörleri’ni kuran İbrahim Salman, Denizli’de asansör bakımı ve montajı yapmaya başladı. Denizli’de kurulan ilk Denizli Asansör firması olan Salman Asansörleri kısa süre içerisinde kalitesi ve mühendisliği ile şehrin tanınmış firmalarından biri oldu. Yanına aldığı çıraklar ile Denizli’de asansör sektörünü kuran İbrahim Salman, gelişen Denizli şehrine asansör firması olarak hizmet verdi. Yetiştirdiği ustaların yanından ayrılarak asansör firması kurması ile Denizli’de ki asansör firmalarının sayısı artmaya başladı. Oğulları ile birlikte Denizli’de yüzlerce asansör kurulumu yapan İbrahim Salman, firmasının daha da büyümesi için Ege bölgesine açılmaya karar verdi. Bu süre zarfında yaşı ilerleyen girişimci mühendis İbrahim Salman, şirketteki vizyonunu tamamlamıştı. İbrahim Salman’ın oğulları Volkan Salman ve Serkan Salman, babaları İbrahim Salman’ın yaşlanması üzerine şirketin başına geçti.

Şirketin başına geçen Volkan ve Serkan Salman kardeşlerin Elektrik Mühendisi olması ve iyi bir eğitim almış olmaları Salman Asansörleri’nin geleceğini daha da parlattı. Salman Asansörleri bugün Denizli’nin en iyi asansör firması ve bine yakın asansör bakımına sahip bir Denizli Asansör Firmasıdır. Şirketin hedefleri arasında Ege bölgesinde şubeleşme ve Türkiye geneli Asansör Market kurmaktır. Bu bağlamda Asansör Depom isimli proje faaliyete geçirilmiş ve e-ticaret üzerinden asansör yedek parça satışları yapılmaya başlanmıştır.

Salman Asansörleri; kurucusu, ceoları, barındırdığı mühendisleri ve yetiştirilmiş deneyimli personelleri ile her zaman daha da ileriye giden bir firma olmaya devam ediyor. Şirket merkezi Denizli ili olup, şirket bünyesinde şuan aktif olarak bulunan e-market, e-ticaret, asansör bakım, asansör revizyon, asansör montaj, asansör yedek parça imalatı ve satışı bulunmaktadır.

Salman Asansörleri şirket olarak Türkiye’nin gelecekte ki en büyük asansör firması olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

 

 


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.