CHP’Lİ ALBAN’DAN ‘TORBALI’ TEPKİ
14.12.2021 15:02:00

BERİTAN YÜCEL- TBMM Genel Kurulu’nda Turizm Bakanlığı’nın 2022 Bütçesi görüşmelerinde kürsüye torbayla çıkan CHP’li Alban, Bakan Ersoy’a “Sayın Bakan bu torbaya bakarken aklınıza hangi torba geliyor?” diye sordu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda Turizm Bakanlığı’nın 2022 Bütçesi görüşmelerinde konuşan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Torba’da bir yolu kendi şirketine ait otelin arazisine kattığını iddia ederek, “Bunlar yanlış bilgi’ diyorsanız bir araştırma komisyonu kuralım bu süreci baştan sona araştırsın” dedi.

 

 

“HALKI YOLSUZ BIRAKTINIZ, KENDİNİZ YOLUNUZU BULDUNUZ”

Bodrum Torba’da Bakan Ersoy’un bir yolu kendi şirketine ait otelin arazisine kattığını iddia eden CHP’li Alban, “20 Ekim 2019’da Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan oluruyla orası turizm alanı ilan ettiriliyor. 25 Mart’ta gördüğünüz şu yolu Bakanlığın yetkisini kullanarak bin 903 metrekare yolu planlıyor, arsaya dönüştürüyor. Hazine Bakanlığı’na ihale açtırıyor. Bin 903 metrekare alanı parseline katıyor. Halkın yoluydu burasıydı. Biraz bakında sıkılın. Halkı yolsuz bıraktınız, kendiniz yolunuzu buldunuz. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi, ‘bu yaptığınız planda atık su terfi istasyonları yolda kalmaktadır’ diyor. Sayın Bakan geçen bütçede 250 milyon TL Muğla’ya altyapı kanalizasyon yapıyoruz dedi. O 250 milyon TL’yi sırf bu atık yapıyı kurtarmak için ayırdın” diye konuştu.

“YÜREĞİN YETİYORSA GEL YA İSTİFA ET YA ARAŞTIRMA KOMİSYONU ÖNER”

Bakan Ersoy’a istifa çağrısında bulunan CHP’li Alban, “Bakan vardır bulunduğu makama güç katar, değer katar; Bakan vardır bulunduğu makamın gücünü kendi şirketine, parsellerine, yandaşlarına kullanır. Sizin kamunun mallarını kendi şirketlerine peşkeş çekmekten dolayı burada bütçe konuşması değil, gelip burada hakkın önünde ‘Evet, ben bunları yaptım, ben istifa ediyorum, doğrudur bunlar’ demeniz lazım, sizi istifaya davet ediyorum. Yok eğer ‘Bunlar yanlış bilgi’ diyorsanız bütün Genel Kurula hitap ediyorum buyurun, bir araştırma komisyonu kuralım bu süreci baştan sona araştırsın. Yüreğin yetiyorsa gel ya istifa et ya araştırma komisyonu öner Sayın Bakan” dedi.

 

KAYNAK : MUĞLA GAZETESİ - BERİTAN YÜCEL

 


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.