ADA’DAN MÜJDE BEKLENİYOR
29.7.2021 11:27:00

Tatil cenneti Marmaris’te, turizmciler ana pazarı olan Birleşik Krallık turistlerini bekliyor. Türkiye’yi ‘kırmızı listeye’ alan İngiliz hükümetiyle gerekli görüşmelerin yapılıp ikna edilmesini talep eden sektör temsilcilerinin gözü kulağı, adadan ge

Tatil cenneti Marmaris’te, turizmciler ana pazarı olan Birleşik Krallık turistlerini bekliyor. Türkiye’yi ‘kırmızı listeye’ alan İngiliz hükümetiyle gerekli görüşmelerin yapılıp ikna edilmesini talep eden sektör temsilcilerinin gözü kulağı, adadan gelecek müjdeli haberde.

MİKAİL ZEYBEK

Kurban Bayramı tatilinde turizmin gözde kenti Muğla’ya, yerli yabancı turistler adeta akın etti. Nüfusunun kat ve kat fazlasını ağırlayan tatil cennetinde, sahiller, turizm tesisleri doldu taştı, adım atacak yer kalmadı. Bayram tatili süresinde her gün tatilci akını devam etti. Sektör temsilcileri, turistik tesislerde iç pazarda ciddi hareketlilik olduğunu, mavi turlarda ise talep patlaması yaşandığını kaydetti. Ancak,  ana pazar İngiltere seyahat kısıtlamalarında değişikliğe giderek, Türkiye’yi ‘kırmızı listede’ tutmaya devam ediyor. Sezon boyunca yoğunluğun devam etmesi için Marmaris’teki turizmciler, ana pazarı olan İngiliz turistleri bekliyor. İngiltere hükümetinin 5 Ağustos’ta konu tekrar görüşerek, liste güncellemesi yapması bekleniyor. Tatil cennetindeki turizmcilerin gözü kulağı İngiltere’den gelecek müjdeli haberde.

KIRMIZI LİSTEDEN ÇIKARILMAYI BEKLİYORUZ

Türkiye’nin En İyi Yönetilen Aile Oteli ödülünü alan Emre Hotels’in Ceo’su Mustafa Deliveli, Kurban Bayramı tatilini bölgedeki faaliyette olan otellerin yüzde 100 dolulukla geçirdiğini belirtti. Çoğunluğun yerli turist olduğu ifade eden Deliveli, “Bayram tatilinde talep patlaması yaşadık. Çoğunluk yüzde 80 gibi bir oranla yerli turistten oluştu. Oteller tam kapasite çalıştı. Hatta rezervasyonsuz gelen tatilcilerimiz kapıda kaldı. Bayram tatili içinde bulunduğumuz şartlarda turizme doping etkisi yarattı. Ama bizim ana pazarımız İngiltere, kırmız listeden çıkarılmayı bekliyoruz. 5 Ağustos’ta bu konu tekrar görüşülecek. Yani İngiltere’den gelecek müjdeli haberi de bekliyoruz” dedi.

CİDDİ SORUNLAR YAŞARIZ

Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız, “İngiliz turistlerin Türkiye’ye halen gelememesi esnaflarımızı çok endişelendiriyor. Ödenmesi gereken kiralarımız, SGK borçlarımız, personel maaşlarımız, günü geçmiş kredilerimiz, çeklerimiz vb. birçok giderimiz var. Devletimizden acil talebimiz İngiltere hükümetiyle aynı Rusya devletiyle olduğu gibi görüşülüp karantinanın kaldırılması ve Türkiye’nin kırmızı listeden çıkarılmasıdır. En kısa zamanda devletimizden talebimiz İngiltere hükümeti ile aynı Rusya hükümeti ile yapıldığı gibi gerekli görüşmeler yapılması, İngiltere hükümetinin ikna edilmesi, kırmızı listeden çıkartılarak Türkiye’ye gelmek isteyen İngiliz vatandaşlar için uygulanan karantinanın kaldırılmasını talep etmekteyiz. Diğer türlü İngiltere kapılarını açmazsa esnafımız ciddi sıkıntılar yaşar ve birçoğu kepenk indirmek zorunda kalır” şeklinde konuştu.


Yorumlar
Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır. Neleri kabul ediyorum: ip adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle pa ylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.